Diváci se doma oblečou do stylu 30. let. Budou dopraveni speciálním autobusem do areálu dopravního podniku do fiktivního městečka. „Slovo diváci v tomto projektu vlastně nepoužíváme, to postrádá smysl. Ono to totiž vůbec není o koukání,“ říká režisér s tím, že účastníci si děj přímo zažijí.

Hra GAME je určena pro 50 lidí, z toho pro 10 herců a 40 aktérů. Hráčům můžou poradit postavy prostitutky a vandráka.

Českobudějovická kapela Nezmaři letos slaví 40 let svého působení na hudební scéně. Koncertovali také ve Vodňanech.
OBRAZEM: Nezmaři slaví čtyřicátiny



Jako „pán hry“ dá režisér každému do ruky kartu s jeho identitou. „Najdete tam, kdo jste, jaká je vaše role, jaké je vaše povolání, dokonce se tam něco dozvíte i o vaší minulosti, jaká je vaše generální vlastnost, kterou se ta postava projevuje, a co je hlavní, dozvíte se váš cíl,“ prozrazuje Janek Lesák. Kromě toho úkolem všech je přežít ve městě týden trvající v reálném čase dvě hodiny. „Hlavní gró spočívá v interakci, v tom, že hrajete spolu, můžete se volně pohybovat v prostoru a komunikovat s ostatními hráči,“ vysvětluje Janek Lesák.

Ilustrační foto
Kam za zábavou a poznáním na Českobudějovicku



Každá z deseti budov ve městě nabízí stanoviště, které hráče posune dál. „Když se v kostele u faráře vyzpovídáte, což je trošku nebezpečný, protože mu musíte ukázat svoji kartu postavy, kde jsou mnohá vaše tajemství, tak jste následující noc požehnaní a nemůžete zemřít násilnou smrtí. A to je taková věc, která se může v té hře hodně hodit,“ dává příklad režisér.

GAME má premiéru v sobotu 14. dubna.