Jak se herci orientují na otáčku?
Máme tam hodné dámy bludičky, které na nás svítí světýlky, tím pádem je najdeme. Cesty jsou lemovány ledkovými světly.

V inscenaci Ženy Jindřicha VIII. prý vystřídáte 22 převleků. Jak a kde se stíháte převléct?
Jak kde je možné, kde mě diváci nevidí – za keřem, za stromem, za hledištěm. Musím být hodně rychlej. Naštěstí mám k převlekům dvě dámy. Při převleku si připadám jako vůz Formule 1, který vjede do depa.

Když hrajete na otáčku, pobýváte v Českých Budějovicích. Máte vůbec čas podívat se v našem městě? Jak se vám líbí?
Ano, bydlím v Budějovicích. Určitě mě najdete, když mám čas, někde na náměstí nebo v hospůdce u divadla. Vaše město je krásné, proto se sem vždycky těším.

Co říkáte na to, že by měla točna ze zahrady zámku zmizet?
Že by mělo zmizet otáčko ze zahrady je totální nesmysl. Ztratilo by to kouzlo.

Jste i v civilu takový dobrák jako doktor Mázl? V čem se od něj povahově lišíte?
S Mázlem máme společné to, že máme rádi děti (mám čtyři). Odlišuje nás, že když Mázl do něčeho jde, tak si nezjistí, o co jde. A pak si líže rány.

V Ordinaci jste před časem hrál se svým synem, který ztvárnil vašeho syna. Vrátí se ještě do Ordinace? Co vlastně dělá? Jak sem u to líbilo?
Můj syn Ondřej už herec je, vystudoval konzervatoř. V současné době hraje v divadle v Plzni a zatím se do Ordinace nevrátí, neboť v současné době hraje v seriálu Modrý kód. Hraní s otcem se mu líbilo, ale zpočátku jsme oba byli nervózní.

Jste rád a spokojen, že vaši synové hrají nebo jste jim to rozmlouval?
Můj nejstarší syn Matěj je zpravodajem na Primě, hraje můj syn Ondřej. Volbu zaměstnání jsem synům nerozmlouval, byl jsem rád, že se vůbec v tomto komplikovaném světě rozhodli pro práci. Jsem na ně pyšný a z dálky radostně pozoruji, jak se jim v práci daří.

Je těžší dvojrole na krumlovské točně s tolika převleky nebo 10 x „rychle“ za sebou vyslovit bez přeřeknutí jméno a příjmení Vaší nedávno narozené vnučky?
Náročnější je dvojrole, neboť jsem krokoměrem změřil vzdálenost, kterou naběhám, jsou to 4 km. Navíc ještě musím hlídat odlišný charakter těchto dvou postav a vzhledem k tomu, že neráčkuji, tak říct Laura Rychlá 10x po sobě není pro mě problém.

Celý on-line rozhovor najde ZDE