Ve městě bude těžké také zaparkovat. „Pro všechny, kteří se k nám chystají přijet autem a nechtějí si komplikovat život parkováním v přilehlých ulicích, jsme opět zajistili odstavné parkoviště u podniku ZVVZ,“ uvedl jednatel Milevských maškar Vít Kratochvíl.

Odtud bude v době od 10 do 14 hodin vždy po patnácti minutách zajištěn kyvadlový svoz do centra k zastávce u milevské polikliniky. Od ní pak bude jezdit autobus zpátky k parkovišti ZVVZ v době od 15.30 hodin do 17 hodin.

Do průvodu maškar se může zapojit každý. „Stačí, když přijde kdokoliv v masce k registraci do Domu kultury Milevsko. Tím napomůže pořadatelům se zmapováním počtu maškar v průvodu a dostane poukázku na občerstvení po skončení průvodu v domě kultury,“ dodal Vít Kratochvíl.

Díky registraci masek tady mohla v roce 2016 Agentura Dobrý den Pelhřimov potvrdit český rekord 1248 masek v průvodu, který je zapsaný v České knize rekordů. „V průvodu bylo ale lidí ještě více, některé masky se nezaregistrovaly,“ konstatoval předseda Maškarního sdružení Karel Procházka. O další rekord se tu ale zatím kvůli organizační náročnosti snažit nebudou. Podle Karla Procházky jde především o to, aby si masopust a celý program lidé co nejvíce užili.
Maškarní sdružení má v budově domu kultury také vlastní půjčovnu kostýmů a masek, kde si už zájemci na sobotu vybrané kostýmy zapůjčili.