Začali vystavovat výtvarná díla za okny a prosklenými dveřmi budovy. Novou instalaci si lze prohlédnout ze všech stran objektu. "Fotografie Bohumíra Langmaiera zachycují Týn nad Vltavou v mnoha barvách a podobách. Přijďte se potěšit pohledem na krásné záběry z našeho města," zve všechny zájemce Jana Kučerová a dodává, že okenní výstava je dostupná všem sedm dní v týdnu… Další fotografie tohoto autora je možné najít také na internetu ve veřejné skupině Fotografické zápisky cestovatele časem. "Doufáme, že již brzy se můžeme těšit na besedu s autorem fotografií v komunitním centru," dodává Jana Kučerová k akci, která má trvat do 6. června 2021.

Havárie čtyř aut uzavřela silnici I/20 mezi Českými Budějovicemi a Pískem u Dasného na Českobudějovicku v sobotu 15. května 2020 odpoledne na několik hodin.
V Čejkovicích se srazila čtyři auta, zranilo se 7 osob

Od pondělí se dokonce chystá i otevření Městské galerie Týn nad Vltavou. Kurátorka galerie Petra Herotová zdůraznila, že je potěšena, že konečně začne nová sezóna. Na programu je několikrát odložená výstava Střední uměleckoprůmyslové školy Sv. Anežky České v Českém Krumlově. "Představíme výběr studentských prací," zmínila Petra Herotová s tím, že výstava s názvem Experiment bude otevřena bez vernisáže od pondělí 17. května. Potrvá do 6. června 2021 a přístupná bude denně od 13 do 17 hodin.

Kurátor výstavy Jan Mahr, fotograf a pedagog SUPŠ Sv. Anežky České, upozornil, že cílem nebylo uspořádat komplexní školní přehlídku. Záměrem bylo prezentovat vybrané práce napříč obory, které jsou schopny obstát jako díla vyspělých tvůrčích osobností. "Ve vzájemném spojení tak tvoří svěží kolektivní výstavu. V kontextu školních prezentací je to neobvyklý postup, což naznačuje i název výstavy," dodala Petra Herotová k expozici, která už je třeba přístupná na internetové adrese galerie.