Většina děje, který vymyslel režisér klipu, fotograf Petr Zikmund, se odehrává v medvědím výběhu. Ředitel Jihočeské filharmonie Otakar Svoboda vtipkuje: „Medvědi tam nebyli, jinak by výsledek nebyl kompletní.“

Pro Martina Týmla, prvního houslistu, bylo natáčení radost a zábava. V klipu měl dokonce roli jako opozdilec. „Petr Zikmund ví, že jsem pro každou srandu, vždycky něco vymyslí. Tentokrát to byl fór, že nestíhám, přijíždím na loďce a dobíhám,“ směje se Martin Týml, který si myslí, že pro všechny bylo natáčení za odměnu.

Zdroj: Youtube

„Na nás tolik nezáleží, režisér řekne, co máme dělat, my mu věříme a pak jsme rádi, že se to povedlo,“ usmívá se. Nejde podle něj ani tolik o hraní, zvuk ve videoklipu byl puštěný ze záznamu. S výsledkem je naprosto spokojen. „Zdá se mi to vtipné a živé. Děj koresponduje s hudbou. Třeba kachna otevře zobák, když přijdou na řadu hoboje,“ směje se muž, který hraje prim.

Je to již v pořadí třetí virální video, které má podle Otakara Svobody přilákat pozornost lidí. „Jde o to ukázat našim posluchačům, že muzikanti jsou také normální lidé, kteří si umí zablbnout,“ říká ředitel. Videa také orchestr například posílá s nabídkou hraní do zahraničí či k prezentaci na koncertě mimo město. „Uvolní to atmosféru,“ vysvětluje ředitel.

Nápad vznikl asi před rokem. V minulosti mu předcházelo natáčení na Lipně a na Stezce korunami stromů. Podle Otakara Svobody to bylo zřejmě naposledy. Před nedávnem se hudební těleso vrátilo také z Koločavy na Ukrajině, kde natáčelo krátký dokument o hraní Balady pro banditu a závdavek, o který projevila zájem Česká televize, pro případný film.