120. výročí založení sboru dobrovolných hasičů oslaví v sobotu v Hosíně. Začátek akce je ve 12 hodin. Místní uctí památku zesnulých hasičů, světit se bude nový prapor.

Charitativní turnaj v beach volejbalu pro smíšené trojice se v sobotu od 9 hodin uskuteční v Beach Ball Areně na sídlišti Vltava. Výtěžek ze startovného půjde na činnost Centra Bazalka.

S kopce do kopce, takový je název 23. ročníku závodu historických aut a motocyklů, který se v sobotu koná ve Svatém Janu nad Malší. Účastníci absolvují dvě kola přes Dlouhou, Rozpoutí, Pořešín, Malči a Chlum. Start je ve 13 a 15 hodin ze svatojanské návsi, kde uvidíte i armádní techniku. Divácké vstupné je 30 korun.

Tradiční trh se v sobotu uskuteční v Boršově nad Vltavou, centrem dění bude od 9 do 11 hodin dubová alej. Koupit tu návštěvníci budou moci nejen cukrovinky, ale třeba i koření nebo šperky.

Hravé odpoledne chystají na sobotu v Jivně. Začátek je v 15 hodin na návsi. Děti se mohou těšit na skákací hrad, připravené jsou různé soutěže.

Dětský den jako v pohádce zažijí v neděli všichni ti, kteří zavítají do Chrášťan. Odpolední program zahájí ve 14 hodin na zdejším fotbalovém hřišti, pořadatel je chrášťanský spolek Sluníčko.

Šestý ročník kachních závodů Pusť kačku se v neděli od 14 hodin uskuteční v centru Lídy Polesné v Českém Vrbném. Každých 50 korun ze startovného jde na pomoc dětem s postižením, osobám s autismem.