Kartičky - Pokud si chcete zafixovat základní slovíčka, využijte k tomu své každodenní okolí. Na věci kolem sebe si uchyťte kartičky s jejich názvy. Pokaždé, když budete otvírat ledničku, mrkněte na kartičku a nahlas řekněte: fridge [frɪdʒ], stejně tak si můžete kartičku dát na dveře, umyvadlo, okno, zrcadlo, schody, skříň, konvici na květiny, na jeden kousek ze skleniček a hrnků nebo třeba vysavač.

Před odchodem z hotelového pokoje
Seriál (Na)učte se anglicky: Důležitá slovíčka a fráze ohledně hotelového pokoje

Mluvte – Domácí mazlíčky si slovíčkem nepolepíte, ale můžete je využít k opakování jednoduchých frází, které se třeba před lidmi zatím stydíte zkoušet. Váš „dog“ vám ale ostýchavou výslovnost zazlívat nebude.

Pexeso – Pořiďte si jednoduchá česko-anglická pexesa. Pokud nemáte parťáka na hraní, klidně si kartičky jen tak procházejte třeba při cestování autobusem do práce.

Písničky - Máte oblíbené anglické písničky? Najděte si na netu jejich slova a snažte se písni dobře porozumět. Lehce se u toho naučíte nejen zamilované fráze.

Movie – Pokud už máte aspoň základní znalosti angličtiny, pusťte si seriál v anglickém znění s českými titulky. Tímto způsobem si opravdu rychle zafixujete skladbu vět a naposloucháte si výslovnost. Navíc, když si vyberete dobrý seriál, budete se na každou takovou lekci těšit.

V základních situacích lze konverzovat už za několik měsíců
Motivace dne: Dosažitelný cíl

Knihy – další variantou zábavné angličtiny je pořídit si knihy psané zjednodušenou angličtinou. Některé z nich navíc mají na protilehlé straně i český překlad. Infoblok: Pravděpodobně jste se už setkali s výrazem czenglish – tedy českým přízvukem zkomolená angličtina. Představte si, že v tom nejsme sami - existují i termíny jako „spanglais“ a „franglais“.