Devět chlapců a jedna dívka jsou žáky deváté třídy, která odpovídá kvartě našeho víceletého gymnázia. Při svém pobytu se seznamovali nejen se studiem na této české střední škole, ale poznávali i České Budějovice, jeden den pak strávili na výletě v Praze.

Kristýna Tlapová z první B měla u sebe ubytovanou Lenu Sommer. „Hráli jsme hry a bylo to takové zajímavé, protože mamka neumí anglicky, ale zvládli jsme to,“ řekla. Leně se České Budějovice moc líbily a ocenila, že ji česká kamarádka vzala do čajoven, které má ráda. Rovněž Praha je podle ní moc krásné město. „V české rodině, kde jsem byla, na mě byli moc milí,“ pochválila svoje hostitele Lena Sommer. Její spolužák Tom Stecher byl rovněž spokojený s ubytováním v české rodině. „Jsem nadšený z Prahy a Václavského náměstí,“ upřesnil.

Učitel angličtiny Immo Rank byl v České republice už poněkolikáté. „Mně se Líbila se exkurze v pivovaru Budvar, a zajímavá byla i prohlídka radnice. Máte v Českých Budějovicích také krásné náměstí. Co se týče kvality výuky, tak mezi Bavorskem a Českou republikou jsou ve vyučování jisté odlišnosti, ale ta základní úroveň je srovnatelná. Jak angličtinář jsem byl přítomen vyučování tohoto jazyka na zdejším gymnáziu a zdejší žáci jsou na velmi dobré úrovni,“ řekl Rank.

Deset studentů prvního ročníku Jirsíkova gymnázia, kteří ve svých rodinách měli ubytované své bavorské kolegy, vyrazí k našim západním sousedům na reciproční čtyřdenní pobyt 18. září.