Aktuálně policisté řeší dopravní nehodu, ke které došlo krátce po 20. hodině na silnici I/20 v Dasném. Na začátku obce směrem od Písku se zranil motocyklista. S případným omezením v tomto místě počítejte přibližně do 22. hodiny.

Okolo osmnácté hodiny pak došlo hned k několika dopravním nehodám v různých částech jižních Čech. Nejprve na silnici I/3 u Roudné došlo k nehodě osobního vozidla a motocyklu, naštěstí bez zranění. Prakticky ve stejný okamžik byla hlášen střet osobního vozidla s chodcem na druhém konci kraje v Bohumilicích. Nehoda se podle policejních informací obešla bez vážnějších následků.

Záchranáři vyjížděli kolem 18:20 k Heřmani, odkud je hlášena havárie osobního vozidla se zraněním. Možné komplikace v dopravě vás zde mohou omezit zhruba do 21:25 hodin.

A bouralo se již odpoledne. Krátce před půl jednou hodinou odpoledne došlo na silnici II/143 mezi obcemi Chroboly a Záhoří k dopravní nehodě. Havárie osobního vozu do stromu byla hlášena se zraněním.

Ilustrační foto
Řidič po nehodě odmítl spolupracovat s policií

Dopravu pak omezily přívalové srážky. Například na Prachaticku. Kolem čtrnácté hodiny na silnici mezi Vitějovicemi a Prachaticemi zhruba hodinu blokovala řidičům průjezd voda, bahno a štěrk na silnici u lomu Kobylí hora. 

Podobné to bylo také na Jindřichohradecku. Mezi osmnátou a devatenáctou hodinou byla zaplavena silnice I/23 u obce Pleše. Voda zalila silnici v e zhruba stometrové šíři, průjezd byl možný jen se zvýšenou opatrností.