Podle prvotních informací se nikdo z cestujících v autobusu nezranil, hasiči pro ně přistavili evakuační autobus. Z osobního automobilu hasiči vyprošťovali jednu osobu. Uvedla to mluvčí jihočeského hasičského záchranného sboru Vendula Matějů.

Doplnila, že u nehody, která se stala na silnici E55 u Kamenného Újezdu (u vesnice Krasejovka), zasahovali příslušníci všech složek integrovaného záchranného systému. Za hasiče na místě byli profesionálové z Českého Krumlova a Českých Budějovic i dobrovolníci z Velešína. Hasiči z Velešína byli na místě první. "Šoférka byl v autě zaklíněná a velešínští hasiči jednotky JPO2 postupovali profesionálně, přesně tak, jak měli, za což jim patří pochvala," ocenil Pavel Rožboud, ředitel Hasičského záchranného sboru v Českém Krumlově. "Po příjezdu krumlovských hasičů společně ženu z auta vyprostili."

Vážně zraněnou řidičku z osobního automobilu záchranáři převezli do nemocnice. Provoz na komunikaci řídili podle policejního mluvčího Jiřího Matznera dočasně policisté kyvadlově. Podle prvního šetření je pravděpodobně vina na straně řidičky, která zřejmě nedala přednost autobusu, když vjížděla na hlavní silnici.

Linkový autobus, který vezl asi jedenáct cestujících, byl po srážce s osobním autem nepojízdný.