Podle mluvčího policistů Milana Bajcury se šetřením ukázalo, že řidič (ročník 2003) uvedeného vozidla jel v nedělní noci po ulici Samota.

"Při projíždění levotočivou zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu a povaze komunikace, s vozem vjel vlevo mimo pozemní komunikaci, kde porazil elektroměr (kapličku) a poté vjel do vypuštěného rybníku. Od nehody odešel společně s dalšími osobami a nehodu oznámil až v ranních hodinách pracovník společnosti dodávající elektrické energie," popsal mluvčí.

Policisté z Písku vyšetřují nález lidského těla v rouře kolektoru.
Policisté z Písku vyšetřují nález lidského těla v rouře kolektoru

Mladého muže, který se k autu dostavil, vyzvali policisté k provedení testu na zjištění návykové látky v dechu. Měření přístrojem Dräger (i po několika hodinách od nehody) vykázalo pozitivní výsledek.

"Následný odběr biologického materiálu mladík odmítl. Poté ho vyzvali k testu na zjištění drog, kdy výsledek byl pozitivní na syntetické látky. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a ve věci je vedeno vyšetřování pro naplnění skutkové podstaty přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu," doplnil Milan Bajcura.