Policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová na dotaz Deníku k události sdělila, že se jednalo s největší pravděpodobností o pokus o sebevraždu. "Mladý muž vypadl z okna a se zraněními ho odvezla záchranka. Další podrobnosti s ohledem na okolnosti k případu nebudeme poskytovat," uvedla ráno mluvčí. Po poledni doplnila, že mladík na následky zranění zemřel a upřesnila, že vypadl ze 4. patra.

Rovněž ředitel Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické Jaroslav Koreš se k neštěstí nechtěl vyjadřovat: "Byla to nešťastná náhoda a víc vám neřeknu."

Vyjednávání se sebevrahem.
Muž chtěl skočit z výšky, budějčtí policisté mu to rozmluvili

Atmosféra u školy ve středu dopoledne nenasvědčovala na ranní tragédii. Svědkové události i učitelé odmítli neštěstí komentovat. "Spolupracujeme s policií, která případ vyšetřuje. Oni vám dají informace," zmínil jeden z členů učitelského sboru, který stál před budovou.

Podle studentů školy se jednalo o žáka 3. ročníku a vypadnout z okna měl v brzkých ranních hodinách. "Osobně jsme ho neznali, takže nevíme, jestli měl nějaké osobní problémy," řekl jeden z nich. "Ráno měl nultou hodinu, takže se to stalo  před osmou," uvedl. Že se něco děje, poznali podle příjezdu sanitky a policie. "Slyšeli jsme houkačky, viděli policajty i záchranku. Měl skočit z třetího patra, ale to není jisté," doplnil mladý muž.

Bohužel, studenta se zachránit nepodařilo. Na místě ráno podle mluvčí jihočeské záchranky Zuzany Fajtlové zasahovaly dvě posádky sanitek. „Muž utrpěl mnohočetná poranění a během poskytování přednemocniční neodkladné péče u něj začaly selhávat základní životní funkce. Záchranáři vynaložili veškeré resuscitační úsilí. V kritickém stavu byl pacient transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Českých Budějovicích, kde následně svým vážným zraněním podlehl,“ sdělila mluvčí  Zuzana Fajtlová.