Jak informovala policejní mluvčí Věra Mžiková, motocyklistu i havarovaný stroj našel v pátek 24. března po půl sedmé ráno v příkopu náhodný svědek, jenž šel okolo a nehodu oznámil na linku 158. „Na následky dopravní nehody motocyklista na místě zemřel," konstatovala smutnou zprávu.

Podle mluvčí záchranky Zuzany Fajtlové okamžitě po oznámení nehody krátce po půl sedmé ranní vyjížděly dvě posádky záchranářů a vrtulník. „Po příjezdu první posádky bylo ale bohužel zřejmé, že muž zemřel ještě před naším příjezdem a záchranáři mu tak již nemohli nijak pomoci, další posádka a vrtulník byli odvoláni a na místo byl přivolán koroner," popsala.

Za nehodu se smutným koncem může zřejmě kolaps řidiče.
Řidiči v Třeboni se za volantem udělalo zle a narazil do obchodu, nepřežil

„Na místo události se dostavila hlídka policie z Dopravního inspektorátu Jindřichův Hradce, která na místě zjistila, že motocyklista se svým motocyklem pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, vyjel mimo ni a narazil do stromu. Přesnou příčinu tragické události budou policisté z dopravního inspektorátu dále vyšetřovat," dodala Věra Mžiková.