Policisté přijali informaci o vážné nehodě na Strakonické ulici, ve směru Vltava – střed a obchodními domy Sconto, Terno a Möbelix ve středu v 7 hodin ráno. Po příjezdu na místo záchranáři podle policejního mluvčího Milana Bajcury zjistili, že řidička (roč. 1987) osobního vozidla tovární značky Fiat Stilo Combi pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a stavu mokré silnice, kde přejížděla z jednoho jízdního pruhu do druhého a dostala smyk. "Poté vjela vpravo mimo vozovku, kde narazila do kovového zábradlí mostní konstrukce a stožáru trakčního vedení. Poté vlivem nárazu vypadl motor s převodovkou a vůz se odrazil do středu komunikace. Těžce zraněnou ženu vyprostili hasiči, ale již při této akci nejevila známky života. Zasahující zdravotníci poté museli konstatovat úmrtí," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

O síle nárazu podle jeho slov svědčilo i to, že motor skončil osm metrů od auta. Na nejméně dvě hodiny byly oba jízdní pruhy zavřené. Policisté dopravu odkláněli přes Vltavské nábřeží.

K dopravní nehodě na Strakonické ulici byly vyslány dvě pozemní posádky záchranky, včetně lékaře. "Řidička zůstala po nárazu ve vozidle zaklíněna a v bezvědomí. Po vyproštění mohl lékař už pouze konstatovat smrt, neboť žena utrpěla závažná poranění neslučitelná se životem," sdělila mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Tento týden je to na jihu Čech již druhá tragická nehoda. V pondělí zemřel řidič po nárazu do svahu v Českém Krumlově. 

Tragická nehoda 28. března 2022 v Českém Krumlově na Budějovické.
Při nárazu auta do svahu v Českém Krumlově zemřel řidič. Nebyl připoutaný

Od rána se tvořily v Budějovicích dlouhé kolony. Projet plynuleji krajskou metropolí se dalo snad jen na kole. 

Kousek od místa tragédie totiž byla další nehoda, a to tří aut. Tři auta se také střetla v Mánesově ulici a u Tesca auto srazilo dítě. Ráno byla také nehoda na Okružní ve směru od Třeboně.

"Před půl hodinou jsem vyjížděl od Cara v Českém Vrbném na starou Husovku. To je asi 1,5 kilometru, a ještě nejsem u nového Kauflandu. Přitom je to trasa, kdy i za největšího provozu je stará Husovka celkem volná," popisuje po 9. hodině přímo z kolony redaktor Deníku Edwin Otta. Dodává, že středeční kolaps dopravy kvůli nehodám asi potrvá ještě několik hodin. "Dva nejdůležitější směry pro Budějovice od sídlišť jsou ucpané," uvedl.