V osobním autě na místě umírají dvaatřicetiletý muž, jeho o čtyři roky mladší partnerka a pětiletý syn. Jediný, kdo z tohoto auta nehodu přežije, je pes zavřený v zadní části auta.

Tento úsek hlavní trasy na hraniční přechod v Dolním Dvořišti je už léta lemovaný pomníčky. Otázkou zůstává proč? Už těsně po zmiňované nehodě oslovil Deník ředitele českobudějovické správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Josefa Pešla, který připustil, že silnice by si s ohledem na svůj status a frekvenci provozu zasloužila lepší parametry. Nicméně za nehody, které se tady stanou, mohou podle něj hlavně řidiči. Vysoký počet nehod, jež se na úseku hlavního tahu mezi Velešínem a Dolním Dvořištěm staly, je pro něj záhadou. „Například v okolí Benešova u Prahy anebo Tábora na téže silnici projede zhruba 40 tisíc aut za 24 hodin, mezi Českými Budějovicemi a Kaplicí je to přitom jen osm tisíc aut," porovnal Josef Pešl. „Velkou roli v tomto úseku jistě hraje únava řidičů, kteří jedou na dovolenou nebo se z ní vracejí a přecení své síly," uvažoval Josef Pešl.

Že je zmíněný úsek silnice E55 svým způsobem nebezpečný, potvrdil i inspektor silniční sítě ŘSD Jiří Křiváček: „Ta nebezpečnost je dána především nepřehlednými horizonty. Na ty ale upozorňujeme značkami s reflexním podkladem. To je maximum, co můžeme udělat."