Prakticky celý jih Čech pokryly v neděli první vločky sněhu. Děti se asi radují, ale řidiči už s takovým nadšením bílou pokrývku, byť zatím tenkou a mnohde tající, nevítají.

V neděli večer přišly již také nehody a bouralo se i v pondělí ráno.

Okolo 9. hodiny ráno u Dvorů nad Lužnicí na Třeboňsku narazilo osobní auto do stromu. 

Po 8. hodině ranní se ve Včelné na Českobudějovicku na křižovatce ulic Sokolovského a Dlouhé střetla dvě auta. Také u obce Horní Kněžeklady havarovalo osobní auto, a to mimo silnici. Místem je možné s opatrností projet.

Na Strakonicku za obcí Drahonice ve směru na Skočice havarovalo osobní auto. Nehoda je se zraněním, na místě zasahují záchranné složky. Komplikace lze očekávat do 10 hodin.

Čtyři auta se srazila v ulici Budovcova v Písku. Nehoda je bez zranění, ale policie řídí provoz kyvadlově. 

Po 6. hodině ranní v Raděticích na Táborsku před domem čp. 24 policisté šetřili střet auta s chodcem. Nehoda byla se zraněním.

Také na Českobudějovicku za obcí Mohuřice směr Slavče policisté řešili nehodu, a to střet autobusu s autem. Nikomu se nic nestalo.

Střet nákladního a osobního auta, která se stala v půl sedmé ráno, také může komplikovat dopravu ve Zlivi, a to až do 8.40 hodin.

Také na Třeboňsku se bouralo. Za Lomnicí nad Lužnicí u Dolního přeseckého rybníka havarovalo osobní auto. Nehoda je se zraněním. 

Rovněž na Prachaticku v obci Němčice se srazila dvě auta, což si též vyžádalo zranění. 

Neděle večer:

Za obcí Koloděje směr Koloměřice na Českobudějovicku po 20. hodině osobní auto skončilo mimo silnici. Na místo vyrazily záchranné složky a policie.

Na Strakonicku po 19. hodině mezi obcemi Drahonice a Pivkovice osobní auto narazilo do stromu. Nehoda je se zraněním. Přímo ve Strakonicích auto narazilo do patníku. A v Tchořovicích policisté řeší nehodu dvou aut.

Za obcí Vrábče směrem na Křemži skončilo auto v příkopu.

A první nehoda se stala i na Českokrumlovsku. Řidiči z terénu na facebooku už hlásí karambol dvou aut na výjezdu z Českého Krumlova směr Kaplice.

Zdroj: Deník/Zuzana Gabajová

Silničáři na Krumlovsku už jsou v terénu. Deník/ Zuzana Gabajová

Také u Holuba na hlavním tahu z Jarošova nad Nežárkou na Novou Olešnou na Jindřichohradecku je již auto v příkopě.

U těchto karambolů to zatím naštěstí odnesly jen plechy.

V Prachaticích na kluzké vozovce uvízl kamion.