Mluvčí policistů Milan Bajcura popsal: "V pondělí po 10. hodině jela mladá řidička s autem značky Škoda Octavia po silnici II/146 ve směru od obce Dobřejovice k firmě Vetas Chotýčany. Zřejmě plně nevěnovala řízení a dostala se ke středu vozovky, když z protisměru jel traktor tovární značky Fendt s připojeným vlekem." Žena se při střetu lehce zranila. Na místo kvůli úniku provozních kapalin zamířila jak technická jednotka Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, tak policisté Dopravního inspektorátu Územního odboru České Budějovice.

Za pár minut po této události jel po stejné silnici řidič nákladního vozidla značky Tatra 815. "Když se vyhýbal havarovaným vozidlům, vyjel ze silnice vpravo a narazil do dvou listnatých stromů," uvedl mluvčí.

Noční požár skládky v Brloze.
VIDEO: V Brloze v noci hořela skládka. Hasiči s požárem bojovali dvě hodiny

Provoz na silnici byl po dobu dvou hodin omezen, objízdnou trasu vedli policisté kolem hosínského letiště a poté k Hluboké nad Vltavou.

"Obě nehody jsou vyšetřovány dopravními policisty jako přestupek na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu," doplnil Milan Bajcura.