Mluvčí píseckých policistů Kamila Čuřínová Ingrišová přiblížila, že krátce po sedmé hodině jela řidička s osobním automobilem značky Volvo ulicí Švermova v Protivíně.

"Přejížděla železniční přejezd, který je vybaven akustiským i světelným zařízením i závorami, přesto se na koleje dostala v době, kdy už padaly závory. Podle prvotních zjištění zůstala řidička přímo na přejezdu a aby se dostala z nebezpečné situace, musela zabezpečení prorazit," sdělila.

Řidička v Protivíně vjela na přejezd v době, kdy už padaly závory.Řidička v Protivíně vjela na přejezd v době, kdy už padaly závory.Zdroj: Policie ČR

Na místo vyjížděli protivínští policisté i dopravní policisté, kteří dopravní nehodu prošetřují. Dechová zkouška u ženy, které nyní hrozí zákaz řízení, byla negativní.

"V souvislosti s tímto případem opět upozorňujeme všechny řidiče, aby se pozorně věnovali řízení. Hlasitá hudba a další ruchy v interiéru vozidel mohou přispět k nebezpečným situacím a přehlédnutí důležitých značení i aktuálních problémů na silnici," varovala Kamila Čuřínová Ingrišová.