K tragické nehodě došlo v neděli v 7.15 hodin u Ševětína na silnici mezi Prahou a Českými Budějovicemi. "Dva osobní automobily se čelně střetly. Řidič Škody Felicie dostal kvůli rychlé jízdě smyk a srazil se s vozem jedoucím v protisměru," popsala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Řidič, který nehodu pravděpodobně zavinil, na místě zemřel. Podle mluvčí záchranářů Petry Kafkové se jednalo o dvaatřicetiletého muže. "Zůstal zaklíněný ve voze. Záchranáři na místě zjistili, že nejeví známky života. Podlehl vnitřním zraněním," upřesnila.

V druhém automobile byla lehce zraněna osmadvacetiletá žena. Záchranáři ji převezli na úrazovou ambulanci českobudějovické nemocnice.

Poblíž místa nehody navíc ve stejné době došlo ještě k jednomu karambolu. Dvaadvacetiletá řidička tu objížděla stojící autobus, dostala smyk a skončila v příkopu. Podrobnosti obou událostí vyšetřují policisté.

Lidé na cestách by měli být během neděle a pondělka opatrní. V jižních Čechách platí výstraha před vytrvalým sněžením, silnice mohou také namrzat. Kvůli sněhu na vozovce havaroval například krátce před nedělním polednem osobní vůz u obce Strážný na Prachaticku. Automobil tu narazil do svodidel, nikdo naštěstí nebyl zraněn. 

Všechny cesty jsou se zvýšenou opatrností sjízdné. Silničáři vyslali do terénu techniku, navíc není silný provoz.