Vendula Matějů, mluvčí hasičů, upřesnila, že ke střetu došlo na silnici I/3 v katastrálním území obce Ševětín. 

"Po střetu dvou osobních automobilů se jedna osoba ocitla mimo vozidlo, druhá zůstala zaklíněná ve vozidle," informovala mluvčí hasičů a dodala, že vyproštění provedli profesionální českobudějovičtí hasiči. Na místo vyjeli i policisté a záchranáři. Silnici v místě nehody policie uzavřela na několik hodin a řidičům začaly sloužit objízdné trasy.

Ve směru od Veselí nad Lužnicí vedla objízdná trasa přes Dolní Bukovsko a ve směru od Českých Budějovic byla stanovena objízdná trasa přes Mazelov. Policejní mluvčí Lenka Pokorná ale vyzvala kamiony, aby vzhledem k dopravním podmínkám na objížďkách volily trasu přes Třeboň. Někteří neukáznění řidiči však doporučení policie nerespektovali a komplikovali zejména průjezd obcemi. Policejní mluvčí upozornila také na to, že v okolí vodních zdrojů u Dolního Bukovska je třeba zvýšené opatrnosti, protože se zde nesmí solit a na vozovce je pouze inertní posypový materiál na uježděné vrstvě sněhu.

Krátce po 12. hodině byla navíc hlášena další dopravní nehoda z Dolního Bukovska.

Uzavření silnice předpokládala policie do 14. hodiny. "Stále probíhá šetření nehody," uvedla krátce po poledni Lenka Pokorná s tím, že věc převzali k šetření kriminalisté.

Osobní automobily se na hlavním tahu na Prahu u Ševětína střetly čelně z dosud nezjištěných příčin. Podle tiskové mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petry Kafkové vyvázli oba účastníci nehody podle prvních zjištění zdravotníků "jen" se středně těžkými zraněními a nebyli při převozu do nemocnice ohrožení na životě.

Provoz na silnici byl nakonec obnoven po 13. hodině.