Podle policejní informace, kterou potvrdil i mluvčí policie Jiří Matzner, se jedná o vážnou nehodu se zraněním smrtelným zraněním.

"Muž (1969) po střetu s vlakem zemřel. Pravděpodobně se jedná o sebevraždu," upřesnil Jiří Matzner. Na místě zasahují složky záchranného systému. Dopravní omezení se očekává zhruba do 14. hodiny.

Mluvčí Drážní inspekce ČR Martin Drápal Deníku sdělil, že se jednalo o střet osoby s rychlíkem R722 z Českých Budějovic na Prahu, který skončil smrtí sraženého člověka. "Provoz na trati byl zastavený. Předpokládané omezení potrvá zhruba tři hodiny," doplnil Martin Drápal.

Tragická nehoda na přejezdu u Nedabyle. Při střetu auta s vlakem vyhasl lidský život.
U Nedabyle se srazilo osobní auto s vlakem. Jedna osoba zemřela

Jak upřesnil velitel zásahu Martin Farka z jednotky Hasičského záchranného sboru Správy železnic České Budějovice, k tragickému střetu vlaku a muže došlo kolem půl jedenácté dopoledne. „Na místě jsme prováděli průzkum, oplach vlakové soupravy a sběr ostatků. Evakuovali jsme cestující z rychlíku do přistavěné náhradní soupravy,“ sdělil, že ve vlaku cestovalo 19 osob. „Patnáct dospělých, dvě děti a dva zaměstnanci Českých drah, nikdo z cestujících ani členů posádky nebyl zraněn,“ informoval.

Muž nalezený v kolejiště dle jeho slov utrpěl zranění neslučitelná se životem. Na vyšetřování se podílí policie, Drážní inspekce i Správa železnic. K této mimořádné události došlo asi 500 až 600 metrů od přejezdu a zastávky Dráchov – Řípec směrem na Soběslav. „Vlak brzdil ještě asi srovnatelnou vzdálenost, než zcela zastavil,“ dodal Martin Farka.

Strojvedoucí si všiml osoby ležící v kolejišti, která si těsně před příjezdem sedla. I když použil rychlobrzdu, střetu nešlo zabránit.