Podle mluvčí policie Štěpánky Schwarzové byla nehoda ohlášena v 17.44 hodin. "Střetl se zde nákladní vlak s osobním vozidlem," uvedla mluvčí.

Na místě zasahují drážní hasiči. Jedna osoba se lehce zranila a je v péči zdravotníků. Po dobu vyšetřování nehody je provoz v místě omezen.

K události vyjížděly všechny složky integrovaného systému. Jak upřesnil velitel zásahu jednotky Hasičského záchranného sboru Správy železnic České Budějovice. „Na železničním přejezdu v Chýnovské ulici se střetl nákladní vlak vezoucí dřevo jedoucí od Chýnova s osobním vozidlem, přitom došlo k lehkému zranění jedné osoby,“ popsal zásah.

Jak doplnila mluvčí profesionálních hasičů Vendula Matějů, ve spolupráci s podnikovou jednotkou Správy železnic České Budějovice likvidovali profesionální hasiči z táborské stanice následky střetu osobního auta značky Fiat Tipo s nákladním vlakem. "K nehodě došlo na železničním přejezdu v Táboře – Měšicích ve směru na Turovec. V době příjezdu hasičů byla řidička již ze svého auta venku, velitel zásahu pro ni povolal zdravotnickou záchranou službu. V lokomotivě cestoval strojvedoucí a další dva zaměstnanci. Nikdo z nich nebyl zraněn," upřesnila Matějů.

Hasiči provedli protipožární zajištění havarovaného auta a zkontrolovali únik provozních kapalin. Na místě vyčkali do příjezdu Policie ČR. Událost šetří i pracovníci Drážní inspekce.

Železniční trať mezi Táborem a Chýnovem byla do zhruba půl osmé večer uzavřená. Pro cestující je zajištěna náhradní autobusová doprava.

Pozor si také musejí dát řidiči na hlavním tahu u Horní Plané na Krumlovsku. U Jenišova po 19. hodině spadl cyklista a zranil se. Na místě zasahují záchranáři a posádka vrtulníku letecké záchranné služby.