"Ráno kolem půl čtvrté řídil devatenáctiletý mladík osobní vozidlo tovární značky Peugeot 207 po místní komunikaci podél železniční trati mezi obcemi Plešovice a Třísov," přibližuje podrobnosti jihočeských policejní mluvčí Milan Bajcura. "Ve vozidle sedělo více osob, než je počet sedadel. A aby toho nebylo málo, tak se na přední kapotě nějakým způsobem držel jednadvacetiletý vrstevník. Celkem tedy vozidlo přepravovalo jedenáct cestujících!"

Poté, co řidič při jízdě najednou prudce přibrzdil, mladík z přední kapoty spadl před auto. Řidič nestihl nic udělat a kamaráda přejel. "Při této nehodě došlo k těžkému zranění mladíka, který byl následně transportován do nemocnice," doplňuje mluvčí.

Ilustrační foto.
Srazil chlapce a ujel

Dopravní policisté při vyšetřování nehody vyzvali řidiče, aby se podrobil testu na zjištění alkoholu v dechu přístrojem Dräger. Výsledek prvního měření vykázal více než 0,9 promile. "Vzhledem k delší prodlevě od doby nehody a měření alkoholu, byl řidič vyzván, aby se podrobil odběru biologického materiálu k přesnému určení množství návykové látky, tomu zcela vyhověl," říká Milan Bajcura s tím, že vážnou dopravní nehodu z nedělního rána vyšetřují českokrumlovští kriminalisté z oddělení obecné kriminality ve spolupráci se svými kolegy z dopravního inspektorátu.

"Po zpracování prvotních a neodkladných a neopakovatelných úkonů byl případ předán do vyšetřování kriminalistů, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví z nedbalosti," uzavírá policejní mluvčí. "Všem řidičům připomínáme, že počet sedadel ve vozidle je vždy pevně daný a nikdy nevozte více osob."

Ilustrační foto.
Tragických nehod bylo méně