Ráno se dvě osobní auta střetla na silnici první třídy mezi Českými Budějovicemi a Vodňany, odpoledne skončil další vůz na střeše u Chvaletína na Jindřichohradecku. K oběma karambolům vzlétal vrtulník záchranářů.

Mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů informovala, že nehoda poblíž Nové Hospody mezi Budějovicemi a Vodňany se stala krátce před půl osmou ráno. Střetly se octavia a peugeot. Jednu osobu vyprošťovali hasiči, zasahovali zde profesionálové ze stanic Vodňany a Suché Vrbné. Podle policejní mlučí Lenky Krausové, pravděpodobnou příčinou nehody bylo nedání přednosti v jízdě řidičem jednoho z vozidel. Ten navíc způsobil i následný střet vozidla, do kterého narazil, s třetím osobním vozem.

Další vážná nehoda se stala ve tři čtvrtě na dvě odpoledne. Ve Chvaletíně se v autě převráceném na střechu zranily dvě osoby, z toho jedno dítě. Vendula Matějů doplnila, že u této nehody zasahovali hasiči z Dačic a dobrovolníci ze Slavonic. Pravděpodobnou příčinou této nehody mohla být podle policejní mluvčí Lenky Krausové nepřiměřená rychlost. Jejím vlivem sjela řidička ze silnice do příkopu, kde se následně převrátila na střechu. 

Na Jindřichohradecku to ale nebyla jediná nehoda, při níž byla zraněna nezletilá osoba. Další se stala v pověstném úseku u Otína. Také zde se dostala řidička se svým vozem mimo komunikaci a zadní částí vozidla narazila do stromu. Spolu se zraněnou řidičkou cestoval v autě opět nezletilý spolujezdec.

Místa, kde se letos na Jindřichohradecku staly tragické nehody.
Zatáčka v Otíně je o rychlosti

A další nehoda se stala krátce přes osmnáctou hodinou na Táborsku. Na silnici 0335 u obce Chotoviny za obcí Vrážná ve směru na Tábor havarovalo osobní vozidlo, které skončilo mimo vozovku. Také v tomto případě došlo při nehodě ke zranění osoby. Na místě jsou zasahovala Zdravotnická záchranná služba a probíhá vyšetřování.

Právě zatáčka  u Otína je místem, kde se nehody stávají často, bohužel, i s těmi nejzávažnějšími následky a je zde i několik pomíčků.