Krajská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová poznamenala, že jedna z vážnějších kolizí minulého týdne se odehrála během nedělního odpoledne na hlavním silničním tahu I/29 mezi Pískem a Táborem. Jediným účastníkem byl motorkář na Yamaze. Ten podle dosavadních zjištění vyšetřovatelů patrně nepřizpůsobil při projíždění pravotočivé zatáčky rychlost svým schopnostem a jízdním vlastnostem motorky a v důsledku toho dostal smyk. Následoval pád muže i stroje na pravý bok do silnice, po něm přichází tvrdý náraz do kovového zábradlí svodidel. „Řidič utrpěl těžké zranění a byl transportován do nemocnice. Nebyl u něj zjištěn alkohol. Na motocyklu vznikla škoda ve výši osmdesát tisíc korun," zmínila mluvčí.

Zajímavostí je, že k takřka totožnému počtu událostí docházelo na jihočeských silnicích i ve stejném období loňského roku. Co do závažnosti následků, letošní rok je na tom relativně lépe. Loni totiž policisté vyšetřovali i jednu nehodu se smrtí.

„Varujeme řidiče před nebezpečím příliš rychlé jízdy, kdy ztrácí kontrolu nad svými vozidly. V případě, kdy je vozovka například mokrá nebo namrzlá pak bývají následky takovýchto nehod ještě tragičtější," dodala mluvčí.