Před šestou hodinou ranní podle policejních informací u Protivína ve směru na Písek narazilo auto do stromu a jedna osoba se zranila. Na místě zasahují záchranné složky a policie. S dopravními komplikacemi zde mohou řidiči počítat do 9 hodin.

Další nehoda se stala po 6. hodině ranní na začátku Kaplice u čerpací stanice ve směru od Českých Budějovic.Po střetu dvou aut je zde jeden jízdní pruh uzavřený kvůli vyprošťovacím a záchranným pracím. I tato nehoda je se zraněním a na místě pracují hasiči, zdravotníci a policisté. Předpokládané ukončení omezení je v 10.25 hodin.

Na Českokrumlovsku před polednem ještě havarovala cyklistka. Lipenská hlídka policie k havárii cyklistky do Loučovic. Nakonec se ale ukázalo, že jde jen o drobnou kolizi. "Cyklistka přejížděla silnici a v úrovni bývalých papíren vjela do kolejnice bývalé vlečky, kde se jí zpříčilo kolo," řekl nám vedoucí lipenského oddělení Vladimír Boledovič s tím, že policie musí vyjet i k takto drobným kolizím, aby zjistila u účastníka silničního provozu případné požití alkoholických nápojů. Cyklistka neutrpěla žádné vážné zranění.