Fio basket dokázal hrát s Hanáky vyrovnanou partii pouze v první čtvrtině. Vyhrál ji 19:18. Za zbytek utkání už si však jindřichohradečtí hráči vysloužili od trenérů pouze kritiku.

„Utkání se mi hodnotí velice špatně, protože z naší strany bylo velmi nepovedené. Soupeř nás předčil ve všech směrech a domácím můžu pouze pogratulovat ke zcela zaslouženému vítězství,“ byl po nevydařeném utkání posmutnělý trenér Jihočechů Karel Forejt.

Hlavními důvody porážky byly podle něj málo úspěšná střelba a také totální propad na doskoku. „Olomoucko nás ve všech herních činnostech předčilo. Právě doskok a špatná střelba nás v posledních zápasech trápí,“ zoufá si Forejt.

Úplně nejvíc však trenéra mrzí, že postupem času postrádal u některých hráčů i bojovnost. „V zápase, ve kterém hrajeme s týmem, který je na tom postavením v tabulce podobně jako my, si někteří hráči nedokáží hrábnout na úplné dno,“ štve trenéra Karla Forejta.

Aby toho nebylo málo, mužstvo Fio basket v současné době navíc trápí také značná marodka.
Zranění kotníku vyřadilo do konce sezony Jakuba Nováka a lehce zraněný je i Štěpán Fical.

V Prostějově chyběli kvůli zdravotním problémům také Vojtěch Novák a Theodor Dlugoš.

Klub na rozšíření marodky zareagoval a angažoval amerického hráče Joshe Turnera (na snímku).
Turner nastoupil už proti Olomoucku a se čtrnácti body byl nejlepším střelcem týmu Fio basket. „Českou NBL sleduji už několik let. Vím, že v ní hraje hodně talentovaných hráčů a tak příležitost zahrát si tuto soutěž mě velice potěšila. Vím, že Fio basket nepatří mezi favority ligy, o to větší mám ale motivaci pomoci týmu k lepším výsledkům,“ uvedl Josh Turner po svém příjezdu na jih Čech.

Příští pondělí čeká basketbalisty Jindřichova Hradce domácí duel s NH Ostrava a v přímém přenosu jej odvysílá Česká televize.