Protože má Sokol s Tempem lepší bilanci vzájemných zápasů a dokázal ho v nadstavbě dvakrát porazit, zařadil se jako nováček extraligy mezi čtyři nejlepší české baseballové týmy. To se zatím žádnému jihočeskému baseballovému celku nepodařilo.

„Sokol je můj mateřský tým, prožil jsem s ním desítky krásných let, ale tohle je zatím to nejkrásnější, co se nám podařilo. Jsem na kluky a celou partu kolem baseballu a softballu moc pyšný. Každý takový výsledek je hrozně důležitý, protože vidíme, jak úspěchy mužů v extralize pozitivně působí na naše mladé hráče a děti a dělají dobré jméno Hluboké a baseballu jako nádherné dynamické hře. Teď jdeme proti Drakům, kteří jsou úřadujícím mistrem, s otevřeným hledím. Nemáme co ztratit, protože naše cíle jsme jako nováček nejvyšší soutěže splnili a tohle je třešnička na dortu hlavně pro naše diváky, kteří jsou skvělí. Moc všem děkuji a jdeme do toho,“ hodnotí úspěch hlubockého Sokola jeho hrající předseda, zkušený nadhazovač David Šťastný.

Lipno sport fest 2021
Zlatá medaile z Tokia přiletí k Lipnu

„Museli jsme čekat na výsledek soupeře, to je vždycky nepříjemné, ale už v neděli po posledním domácím utkání jsme si řekli, že nemáme co ztratit a hrát můžeme s každým. I Draky se nám podařilo dvakrát porazit v základní části a nyní i v nadstavbě, takže máme vyrovnané skóre. Nyní jsou ještě silnější, ale i my jsme se za extraligovou sezonu leccos naučili a hlavně se semkli a fungujeme jako výborná parta. Bude to otevřené a jsem si jistý, že uvidíme nádherný baseball,“ zve na sobotní utkání hlavní trenér Sokola Zdeněk Josefus.

V boji o titul tedy hlubocké baseballisty čeká vítěz nadstavbové části a úřadují mistr Draci Brno. Ti na Top 6 výrazně posílili o vynikající zahraniční hráče a jsou společně s Arrows Ostrava, kteří vyhráli základní část, favority závěrečných bojů. První semifinálové utkání sehrají Hlubočtí v Brně v pátek 6. srpna v 19.30, série se přesune na Hlubokou v soboru 7. srpna ve 13. hodin a případný třetí zápas by se hrál opět v Brně v neděli 8. srpna ve 13.00. Hraje se na dvě vítězná utkání, vítěz postupuje do finále extraligy.

Semifinálová utkání budou streamována, o komentář z domácího utkání na Hluboké se postarají Milan Mařík a Jan Kolář. Přenosy můžete sledovat na webech pořádajících týmů nebo na webu České baseballové asociace /tv.baseball.cz/. Sobotní utkání z Hluboké přenáší i televize Jižní Čechy. "Přijďte nás podpořit, Sokol Hluboká ani žádný jiný jihočeský tým ještě semifinále baseballové extraligy nehrál," vzkazují hráči.