Přímý souboj o sedmou příčku basketbalisté Jindřichova Hradce v Ostravě prohráli a nyní jsou Lions aktuálně osmí. „Moc vám k tomu utkání neřeknu, protože v Ostravě jsem nebyl a teprve nyní zápas sleduji ze záznamu přímo z postele," říkal včera do telefonu chraplavým hlasem Karel Forejt, kterého vir chřipky přepadl právě v těchto dnech.

Sám ještě včera nevěděl, zda dnes bude proti Pardubicím koučovat tým z lavičky, či vedení přenechá svému asistentovi Davidu Musilovi.
Kvůli posledním neúspěchům trenér Forejt nepanikaří. „Není důvod k nějaké skepsi, ale už bychom potřebovali uhrát nějaký dobrý výsledek. V týmu převládá odhodlání nepříjemnou šňůru ukončit," zachovává klid Karel Forejt.
Před Jihočechy ovšem stojí těžká série s týmy z popředí tabulky. Dnes a v sobotu domácí zápasy s Pardubicemi a Děčínem. Pak jedou Lvi do Svitav a znovu doma přivítají Prostějov. „Bude to těžké, ale musíme se s tím poprat. Dobré je to, že víc zápasů sehrajeme doma, kde nám to teď jde lépe. Důležitý souboj o osmičku sice hrajeme se Svitavami u nich, ale už jsme je letos na jejich půdě porazili a proti tomuto soupeři se nám daří," hledí do nejbližší budoucnosti s optimismem Karel Forejt.
Dnešní duel s Pardubicemi začíná v 18.30 hodin. „Věřím, že hala bude plná a diváci nám pomohou," očekává sportovní ředitel Radim Valcha.