Jihočešky budou chtít Karlovým Varům oplatit porážku 68:82. „Zápas se nám nepovedl. Především v jeho první polovině. Nepřistoupili jsme k tomu, jak bychom měli. Český pohár sice nemá takové jméno, ale z naší strany si nezasloužil takový přístup. První poločas jsme prohráli rozdílem třiadvaceti bodů," hodnotí pohárové střetnutí Ivan Beneš, kouč Strakonic.

Jeho svěřenkyně domácím umožnily především v útočné fázi značnou volnost, což střelkyně Karlových Varů dokázaly potrestat.

„Holky v šatně dostaly vynadáno. A daly si říct. Druhý poločas už byl o něčem jiném," poznamenává Beneš.

Ve chvíli, kdy už Strakonice prohrávaly o třicet bodů, najednou začaly hrát, stáhly hrozivou ztrátu a dokonce šly do vedení o tři body. Závěr ale hostující celek nezvládl a soupeř mu opět utekl.

„Radost tak mohu mít jen z určité fáze utkání. Z výsledku ale radost nemáme," konstatuje Ivan Beneš.

Karlovy Vary tak mají před sobotním ligovým 18. kolem nad Strakonicemi psychickou výhodu. „Na to se musíme připravit. Dařilo se jim, v prvním poločase nás skutečně rozstřílely a dobrá nálada se samozřejmě přenáší dále."

Charismatický trenér však věří, že něco zlého je vždy také pro něco dobrého. Strakonický tým v poháru dostal včasný políček. Navíc vzhledem k tomu, že základní část vrcholí a Jihočešky v tabulce bojují o umístění v elitní šestce. Každé utkání je už nyní klíčové.

„Karlovy Vary nám ukázaly, že jsou dobré mužstvo a věřím, že k utkání přistoupíme zodpovědně. Nesmíme podcenit jedinou situaci," burcuje Ivan Beneš.

Utkání mezi Strakonicemi a Karlovými Vary v sobotu začíná ve SRARZ hale v 16 hodin.

Bilance s Karlovými Vary

Ženská basketbalová liga:
Karlovy Vary – Strakonice 57:64
(hráno 13. 10. 2013)

Český pohár (3. kolo):
Karlovy Vary – Strakonice 82:68
(hráno 4. 12. 2013)