V posledních zápasech strakonickému týmu chybělo pro zranění trio zahraničních hráček Vrančičová, Milliganová a Berryová, avšak mladé hráčky z lavičky je dokázaly nahradit se ctí.
Marodka se ale pomalu vyprazdňuje a třeba Kanaďanka Milliganová již nastoupila v minulém utkání v Karlových Varech. „Moc nám pomohla a zdá se, že už bude v pořádku," je potěšen trenér Ivan Beneš. Navíc přidává potěšitelnou zprávu i ohledně Vrančičové a Berryové. „Obě normálně trénují, i když s jistými omezeními. S Vrančičovou se ještě domluvíme po dnešním tréninku, ale pokud se nestane nic mimořádného, měla by zítra nastoupit. Berryová bude také připravena, ale po otřesu mozku bude hodně záležet na jejích momentálních pocitech," věří v účast obou rekonvalescentek Beneš. Strakonice by tedy opět mohly hrát v kompletním složení.
Jejich sobotní soupeř VŠ Praha je aktuálně devátý, tedy dvě příčky pod Strakonicemi. Ty jsou nyní sedmé. Vysokoškolačky dosud vyhrály dvakrát, pokaždé na hřišti soupeře. Trenéra Beneše to ale, zdá se, příliš neznepokojuje. „Nevím, možná hrají venku uvolněněji. My chceme každopádně potvrdit výhru v Karlových Varech. Bude to důležitý zápas, protože vysokoškolačky jsou pod námi a bylo by dobré, kdyby tam zůstaly," má jasno Ivan Beneš.
Jihočešky se dvakrát utkaly s VŠ Praha v předsezonní přípravě. Porazily je doma i na půdě soupeře.
Fanouškům je známá zejména reprezentantka Kateřina Elhotová, kouč Beneš jako asistent reprezentačního trenéra Blažka však má přehled i o dalších hráčkách soupeře. „Pozor si musíme dát i na Pudlákovou nebo Novákovou. Šikovná je rovněž Záplatová, která koketuje s reprezentací. Mají mladý a perspektivní tým, na druhou stranu jim mohou chybět zkušenosti," přemýšlí Ivan Beneš o zítřejším soupeři.
Sobotní duel mezi Sev-en Strakonice a VŠ Praha začíná v 16.30 hodin.