Renomia ŽBL: BK Strakonice - Slovanka 64:79.Petr Marínek.Zdroj: Jan Škrle"Škoda, že jsme se Slovankou nedokázali držet vyrovnaný stav delší čas než pár minut na začátku a pár minut ve třetí čtvrtině. Vždy, když jsme se nadechovali k útočné činnosti, kde bychom mohli být úspěšní a ten náskok soupeřek alespoň trochu snížit, tak jsme neproměnili šance a soupeř naše chyby potrestal," hodnotil duel strakonický trenér Petr Martínek a pokračoval: "Jinak si myslím, že to byl hezký duel pro diváky, dramatický z obou stran, ale my udělali více chybiček. Trochu nás tentokrát limitovala střelba trestných hodů. Myslím si, že 20/11 není dobré skóre. V prvním poločase nás hodně limitovalo to, že soupeřky měly druhou i třetí šanci po neúspěšné střele, kdy jsme špatně odstavovali hráčky. Zóna Slovanku trochu překvapila, ale nezabrzdila natolik, abychom obrátili vývoj utkání."

Renomia ŽBL: BK Strakonice - Slovanka 64:79.Marcela Krämer.Zdroj: Jan Škrle"Trenér nemůže být nikdy maximálně spokojený. Bylo to těžké utkání. Jsme soupeři, kteří se potkávali v závěru minulé sezony a bylo docela zajímavé, že na sebe jdeme hned v úvodu nové. Jsem spokojená s výhrou, ale vidím tam ještě plno chyb, které musíme doladit. Myslím, že by utkání dopadlo úplně jinak, kdybychom nezahodili jasné šoupáky zpod koše. Některé hráčky se nám zkrátka musí vzpamatovat. Ale Slovanka má tým poskládaný celkem dobře a dofám, že to v dalších zápasech bude stále lepší," hodnotila utkání trenérka Slovanky Marcela Krämer.

BK Strakonice - Slovanka 64:79 (13:24, 29:42, 48:57)
Body Strakonic: A. Rosecká 18, L. Vydrová 15, H. Kolegarová 9, N,. Horsáková 8, S. Vadlejchová 5, B. Vorlová 4, M.A Machytková 2.

V dalším kole nastoupí strakonické basketbalisty v sobotu 2. října od 16 hodin na palubovce Sokola Hradec Králové. Ten zvítězil v prvním kole v Chomutově 69:66.