Při letošním prvním měření sil Jihočešky doma brněnský celek porazily poměrem 61:50.

„Myslím ale, že u nás odehráli jeden ze svých nejlepších zápasů. Pětatřicet minut drželi vyrovnaný krok," říká Ivan Beneš, kouč Strakonic.

Dosavadní výsledky nejbližšího soupeře svádějí k jednoduché záležitosti.

„My jsme ale trochu takoví Jánošíci. Výsledkově bohatým letos bereme a chudým rozdáváme. Proti silným soupeřům podáváme dobré výkony a proti papírově slabším pak naopak. Snad se to nebude opakovat."

Hlavní trenér Strakonic věří v jednoznačný bodový zisk. „V jiném případě by to byla nepříjemná ztráta. Naši konkurenci totiž z Brna vozí body bez problému," konstatuje Ivan Beneš.

Minulou středu naposledy Jihočešky prohrály na půdě Hradce Králové 80:70. Ještě v polovině třetí části ale vedly o dva body 44:42.

„Pak ale šlo o takový standardní průběh našich venkovních zápasů. Pochvalu mohu vyseknout za bojovnost, ale ještě něco málo nám chybí, abychom dokázali tyto silné celky na jejich hřištích stabilně porážet. Máme vždy jeden horší úsek, kdy soupeř získá náskok a ten si pak na konci už pohlídá."

Strakonické ženy v Hradci Králové prohrály o deset bodů, doma jej však porazily o třináct.

„Lepší vzájemné zápasy mohou být výhodou. I když podle dosavadního průběhu, přestože je polovina základní části, to vypadá, že s Hradcem se o šestou postupovou příčku prát nebudeme," uvádí  stratég Ivan Beneš.