Jindřichův Hradec – Dlouhodobá část basketbalové Mattoni NBL má na programu své 35. kolo, v rámci kterého přijede do Jindřichova Hradce čtvrté mužstvo tabulky BK JIP Pardubice.
Tým od Vajgaru je aktuálně poslední a proti vysoce favorizovaným Východočechům tak budou mít Jindřichohradečtí těžkou pozici. Lions však již několikrát v průběhu sezony ukázali, že dokáží sehrát vynikající zápasy i s nejlepšími týmy a vysokého favorita nejednou řádně potrápili.
V domácím prostředí dokázali Lvi v této sezoně porazit například Opavu a v listopadu u Vajgaru padly i Pardubice, které dnes přijedou na jih Čech znovu.
A jindřichohradečtí basketbalisté by rádi podzimní výsledek 83:71 zopakovali. „Bude to těžký úkol vysokého favorita znovu překvapit, ale pokusíme se o to. Nic jiného ani nezbývá," usmívá se optimisticky trenér Karel Forejt.
Příprava na utkání probíhala včera standardně. Dopoledne hráči pod koši pilovali nácvik střelby, odpoledne pak proběhla teoretická část přípravy na zápas u videa.
Trenéra Forejta však trápí absence některých hráčů, se kterými pro zápas s Pardubicemi počítat nemůže. Již v pátek se z rodinných důvodů vrátil do své vlasti Američan Rolls a u týmu Jindřichova Hradce tedy skončil. „V Ostravě se nám navíc zranil Melski a již delší dobu laboruje se zraněným palcem u nohy také Dlugoš," doplňuje Forejt.
Proti Pardubicím tak pravděpodobně dostane větší příležitost Jan Čech, který se do týmu Jindřichova Hradce vrátil po lednové tragédii tří basketbalistů, aby mužstvo Lions posílil. „Honza funguje jako pojistka na lavičce a je připraven pomoci na hřišti v případě zranění nebo vyfaulování některého ze spoluhráčů. Myslím, že se této role zhostil zodpovědně a přijal ji," chválí si trenér Jindřichova Hradce Čechův přístup.
Lvi mají před sebou skutečně nabitý program. V sobotu hrají v Kolíně a hned o dva dny později sehrají se stejným soupeřem duel v domácí hale. Půjde o dohrávané utkání, které se neuskutečnilo kvůli zmíněné tragédii jindřichohradeckého klubu.
Hráči Lions si potom odpočinou pouze jeden den, protože už příští týden ve středu hrají další domácí zápas s Děčínem. „Mezi jednotlivými zápasy budeme spíš regenerovat a šetřit síly, protože zápasy jdou v rychlém sledu po sobě a bude to opravdu náročné," říká k nejbližšímu programu Karel Forejt.
Dnešní zápas s Pardubicemi začíná v jindřichohradecké hale v 19 hodin.