Až do sobotního večera se strakonické basketbalistky vyhřívaly na čele tabulky Ženské basketbalové ligy. Právě v sobotu večer ale hráčky Strakonic prohrály s Valosunem Brno a nyní jsou v neúplné tabulce páté. „Být na čele bylo jistě příjemné. Trochu jsme se namlsali, ale Valosun nás zase vrátil na pevnou zem. Ukázalo se, že ještě musíme hodně zapracovat, abychom mohli hrát o příčky nejvyšší," říkal po sobotním utkání trenér strakonických basketbalistek Ivan Beneš.

Brno na domácí hráčky vyrukovalo s tvrdou a nekompromisní obranou a v poločase mělo slibný osmnáctibodový náskok. „Právě kvalitní obrana byla základním kamenem úspěchu Brňanek a my jsme měli problém se proti takové hře prosadit. Z toho potom pramenily naše chyby," hledá důvody prohry strakonický trenér.
V dresu Strakonic se mimořádně střelecky dařilo Kastanekové, nastřílela úctyhodných třicet bodů a v tomto směru se jí nikdo na hřišti nevyrovnal.
Ani nejlepší brněnská střelkyně Veronika Vlková, která zaznamenala o deset bodů méně. Více jak deseti body ovšem v dresu Valosunu přispěly další čtyři hráčky, zatímco v týmu Strakonic se nikdo takový nenašel. „Kromě Marissy Kastankové měly ostatní hráčky problém se proti kvalitní obraně Brna prosadit. Proto jsem na hřiště poslal Michaelu Gaislerovou, která je rozený střelec, ani ona to však neměla jednoduché," vysvětluje Beneš brzké nasazení mladičké naděje strakonického basketbalu.
Do závěrečné čtvrtiny za stavu 49:64 už kouč Strakonic poslal na hřiště i další mladé basketbalistky. „Dělaly sice chyby, ale proto na palubovku jdou, aby se učily a těch chyb bylo příště méně," hodnotí jejich výkon Beneš.
Série domácích zápasů skončila a Sev-en Strakonice nyní jede poprvé bojovat ven.
Vstup do soutěže hodnotí strakonický trenér vcelku pozitivně. „Spokojenost se vstupem do soutěže je, i když, jak se říká, s jídlem roste chuť a po těch dvou vyhraných zápasech jsme věřili, že dáme i Valosun. Holky byly nabuzené, ale bohužel to nevyšlo. Dva z těch tří domácích zápasů jsme ale vyhráli a to myslím není špatná bilance," hodnotí ligový start Ivan Beneš.