eské Budějovice – Volejbalisté Jihostroje České Budějovice přivezli z Ostravy postup. Ten si zajistili hned v prvních dvou setech. Další tři sety vyhrála domácí Ostrava.
Jihočeši tak jsou už ve 4. kole ČP.
„První dva sety jsme měli pod kontrolou,“ hodnotí asistent trenéra Dvořáka Tomáš Skolka. Stavem 25:22 a 25:17 tým ztratil obavy o (ne)postupové komplikace. Jihočeši nastoupili v sestavě: Palgut, Křesťan, Michálek, Kraffer, Mach, Ondrovič – libero Kryštof. „Od třetího setu se vyměnila téměř celá sestava,“ popisuje Skolka, kudy v Ostravě vedla cesta za postupem. Do třetího setu naskočili v dresu českobudějovického týmu: Palgut, Šotola, Halaba, Fila, Todua, Ondrovič – libero Kryštof. „Domácí hráli s nadšením, náš výkon už byl unavený.“
Podle Skolky pak někteří hráči Jihostroje nehráli tak, jak se od nich očekává v průběhu celé sezony.
Je třeba ale zopakovat, že v těch chvílích už měl český mistr postup v kapse. A zápas Ostrava otočila.
V sobotu nastoupí Jihostroj ve 14. kole extraligy. „Hrajeme znovu proti Ostravě. Věřím, že zápas bude mít úplně jiný náboj. Hraje se 'o co nejlepší pozici před play off a Ostrava se pere o postup do vyřazovací části. Přes Vánoce jsme pracovali na rekondici, méně s míči a je to i trochu vidět. Pomalu se to ale zlepšuje,“ dodal Tomáš Skolka.
Na sobotní utkání dorazí také Bohumil Puffer. Věnoval se v Týně nad Vltavou kanoistice, plavání, cyklistice, člen Sokola (účastnil se krajských sletů), hrával také fotbal, lyžoval, aktivně se zapojil do zápasů na tenisovém kurtu a plnil roli pokladníka. Narodil se v Třebíně v roce 1918! Hráči Jihostroje pozvali muže, který v letošním roce oslaví 100. narozeniny, na zápas a přichystali pro něj i malé překvapení. „Předáme panu Pufferovi malý dárek,“ potvrdil manažer Jihostroje Robert Mifka.