Nezaháleli prakticky po celé léto a na ostré boje by měli být dobře připraveni. O tom je bytostně přesvědčen i jeden z trenérů a sám také aktivní závodník Michal Novák. „Poměrně tvrdě jsme trénovali po celé léto. Byla to klasická letní příprava, které se zúčastnili jak naši nejlepší bojovníci, tak i děti. Prostě všichni," zdůrazní.

Jedním z klubových vrcholů letošního letního období bylo dvoutýdenní soustředění oddílu taekwon – da v Hořicích na Šumavě, kterého se zúčastnilo úctyhodných 130 bojovníků. „Připravili jsme ho pro mládežnické kategorie včetně dorostu a bylo otevřené i pro další jihočeské kluby. Kromě našich borců byli v Hořicích také zástupci českobudějovického Naery Chagi nebo Won Hyo Třeboň," informuje Novák.

V Hořicích se sice samozřejmě hlavně tvrdě trénovali, ale našel se čas i na doprovodný program. „Chtěli jsme, aby to mělo přece jen také trochu prázdninový charakter. Proto jsme pro kluky připravili také ukázky práce policistů, hasičů, hrálo se divadlo. Snažili jsme se ty dva týdny tvrdé práce rovněž trochu zpestřit," vysvětluje Novák. Vítězem soutěže Taekwonďák roku byl v rámci soustředění vyhlášen Kryštof Sirový.

Kromě pravidelných tréninků pak byl součástí přípravy oddílu taekwon – da také týdenní příměstský tábor na českobudějovickém Výstavišti. „Opět jsme se snažili, aby kluci kromě tréninků měli také nějaké zpestření," říká Novák. O mladé borce pečovali kvalitní trenéři. Český reprezentant Jan Mraček, Milan Zach a Pavel Holý.

Příprava v klubu jede naplno, protože ostrá sezona startuje hned v září. Jejím absolutním vrcholem pak bude v polovině října Světový pohár v taekwon – du ve Španělsku, kterého se z Gladiators Gym zúčastní Milan a Dominik Zachové a také Michal Novák. „Je to obrovská akce, které se účastní nějakých třináct set závodníků," uvádí Novák.

Souběžně s taekwon – dem běží v klubu také příprava oddílu MMA a thajského boxu. „Tréninky jsou jak pro amatéry, tak i pro ty nejlepší registrované závodníky," zdůrazní Novák.

Soutěžní sezona thajského boxu začíná v září úvodním kolem mistrovství republiky v Praze na Pankráci. „Celá akce bude probíhat v thajském stylu. Bude to určitě důstojné zahájení sezony," je Novák přesvědčen.

Seriál mistrovství republiky v letošní sezoně zavítá i na jih Čech. Jedno kolo šampionátu a zároveň profiligy se uskuteční v únoru v únoru v českobudějovické Gerbeře.

Ještě předtím se ale příznivci bojových sportů mohou těšit na tradiční lahůdku, kterou bude rovněž v Gerbeře v sobotu 2. listopadu již sedmý ročník Gladitors Night. Jejím vrcholem bude osmičlenná pyramida v K1 ve váhové kategorii 82,55 kg.

Zájemců o bojové sporty stále přibývá a v Gladiators gym mají stále otevřené dveře. „Hledáme nové bojovníky. Od září otevíráme jako novinku přípravku pro děti od třech a půl roku, které budou začínat se všeobecnou pohybovou průpravou. Chystáme také tréninky thajského boxu pro děti a mládež. Zájemci se mohou hlásit prakticky na každém tréninku," láká Novák nové ovečky. Bližší informace najdete na www.gladiators.cz.