Volejbalisté českobudějovického Jihostroje si schovali to nejlepší na závěr sezony. V hale Karlovarska předvedli ve třetím duelu série vynikající výkon. „Asi byl nejlepší v play off," přikyvoval velice spokojený trenér Jan Svoboda.
„Neměli jsme problém s otáčením soupeřova servisu, když se přidala úspěšnost obrany, tlak na servisu, pak z toho vzešel jednoznačný výsledek," doplnil.
Jeho protějšek Petr Brom musel uznat, že Jihostroj předvedl výkon, na který Karlovarsko vůbec nestačilo. „Budějovice byly jasně lepší," přikyvoval. " Co platilo v pondělí, rozhodovalo i v úterý.
Jihostroj odehrál poslední zápas v sérii v sestavě: Habr, Kriško, Sobotka, Mach, Kuliha, Michálek – libero Hupka (Fila). Jihočeši zvládli koncovky, otočili průběh třetího dějství, a podporovaní svými skvělými fanoušky sérii ukončili a ve finále se mohou těšit na Liberec.

Jan Svoboda (Jihostroj ČB): "Myslím, že rozhodla agresivita na podání a na bloku. To platí o celé sérii. Poslední zápas jsme dohráli blokem, i to svědčí o naší agresivitě v této herní činnosti. Zdálo se, že Karlovy Vary našly sestavu, která hrála velmi dobře, my ale zvládli všechny vypjaté koncovky. Teď se pečlivě nachystáme na finále."

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů – 3. a 4. zápasy:
3. duel: Karlovarsko – Jihostroj ČB 0:3 (-15, –25, –18).
4. duel: 0:3 (-23, -25, -24), sudí Kovář, Rychlík. Čas: 91 minut. Diváků 500 vyprodáno.
Zlín – Liberec 0:3 (-16, –22, –12) a 1:3 (-15, 22, -19, -19). Konečný stav série: 0:4.
Termíny finále: 17. a 18. 4. v Liberci, 21. a 22. 4.v Č. Budějovicích, 25. v Liberci, 27. v Č. Budějovicích a 29.4. v Liberci.