Mezi českou elitou by se neměli ztratit ani Jihočeši. Aspiranty na medaili jsou deblový pár z Českého Krumlova Jaromír Janáček s Tomášem Švejdou, mezi páraři se určitě neztratí ani Petr Beran ze Sokola Křemže, u singlistů pak mají velké ambice Jan Janoštík ze Sokola České Budějovice nebo Lucie Černá z SK Badminton Český Krumlov.

Souběžně s turnajem dospělých se odehraje také šampionát nejmladších hráčů. Na jihu Čech se zároveň uskuteční i mistrovství republiky dětí do jedenácti let, které bude hostit v sobotu českobudějovická Sokolovna.

V neděli pak na všechny čekají finálové boje, které se odehrávají kompletně ve Sportovní hale a naši nejmladší hráči tak budou mít možnost předvést své umění po boku dospělých.

České Budějovice budou o víkendu hostit mistrovství republiky v badmintonu.
České Budějovice přivítají o víkendu elitu českého badmintonu

„Všichni příznivci sportu jsou srdečně zváni do hlediště, aby poznali, jaký je rozdíl mezi rekreačním hraním a profesionálním výkonem,“ vzkazují pořadatelé.

Vstupné činí na každý hrací den sto korun, děti do patnácti let mají vstupné zdarma. V průběhu celého turnaje budou vstupenky slosovány a pro vítěze je připravena řada hodnotných cen.

Slavnostní zahájení je na programu ve Sportovní hale v pátek v 10:45, celý šampionát se koná po záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby a pod patronací primátorky města České Budějovice Dagmar Škodové Parmové.

Program šampinátu:

Pátek
10:45 slavnostní zahájení
11:00 zápasy všech disciplín až do čtvrtfinále

Sobota
9:00 čtvrtfinále
14:00 anketa ČBaS
15:00 semifinále

Neděle
10:00 finále