Do utkání vyslal trenér Dvořák na post univerála opět Michala Kriška, který se do formy vrací po těžkém zranění kotníku. Ústečtí bojovali, v úvodu prvního setu byl stav vyrovnaný, pak ale domácí tým prokázal kvalitu a dostal se před vstupem do první koncovky do vedení. Jihočeši set zvládli 25.20.

Ústečtí se hned v úvodu série museli poprat s velmi nepříjemnou virózou, která prolétla celou kabinou. S přibývajícím časem se hráčům trenéra Vašiny vracely ztracené síly. „Chtěli bychom přerušit s Jihostrojem neuvěřitelně dlouhou sérii bez vítězství, která trvá 11 let,“ tvrdil před utkáním blokař Tibitanzl, který je odchovancem jihočeského volejbalu. Koncovka druhého setu byla velmi vyrovnaná, ale i tentokrát se vítězství přiklonilo k domácím.

Hráči ze severu statečně bojovali alespoň o jeden vyhraný set, ale Jihočeši žádné komplikace nepřipustili. V sérii zvítězili 3:0.

Jihostroj České Budějovice – VSK Ústí nad Labem 3:0 (20, 23, 18), čas: 74 minut, rozhodčí: Kovář jun., Grabovský, diváků 680, stav série: 3:0.

České Budějovice: Polák, Kriško, Licek, Sedláček, de Amo, Stoilovič – libero Kryštof (Šulista, Michálek, Mach). Trenér: René Dvořák.

Ústí nad Labem: Tibitanzl, Suda, van Solkema, Baláž, Srb, Vemič – Kořínek (Kobolka, Lank, Beer, Kasan). Trenér: Luboš Vašina