A hned první set začal pěkně od podlahy. Základem bylo, jako vždy, tvrdé podání, a pak velmi kvalitní obrana na síti i v poli. Nahrávači se snažili rozehrát všechny útočící hráče, na domácí straně z třímetrové čáry smečoval dokonce sám Miguel de Amo. Bojovalo se o každý bod. První šli do trháku domácí (19:15), když vzápětí přidali výborné bloky a přímý bod ze servisu (de Amo), mohli se radovat ze zisku setu.

Domácí České Budějovice vlétly s velkým odhodláním i do druhé sady, hned na úvod parádním trojblokem vystavily stopku Lukasi Demarovi. Hráčům Aera se začalo dařit podání, postupně se rozehrál univerzál Hladík, trenér Kop poslal na palubovku blokaře Taylora a smečaře Vachouška. Ale hráči Jihostroje výborně četli hru soupeře, na síti se prosazovali oba smečaři Stoilovič a Michálek, proto to byli znovu Jihočeši, kteří si vypracovali bodový náskok (14:9).

Sehraná sedmička (i s liberem Kryštofem) trenéra Dvořáka dál vytvářela tlak podáním (tvrdým nebo taktickým), které dělalo hostujícím přihrávačům nemalé problémy. Martin Kop protočil na hřišti téměř všechny borce, které na jih přivezl, aby našel ideální sestavu. Budějovický stroj se rozjel na plné obrátky, hrál soustředěně, nechyboval a parádním výkonem si vybojoval vítězství za tři body.

Jihostroj České Budějovice – Aero Odolena Voda 3:0 (18, 18, 14), čas: 74 minut, rozhodčí: Buchar, Dušek, bez diváků.

České Budějovice: de Amo, Stoilovič, Mach, Schouten, Michálek, Todua – libero Kryštof (Koranda, Rejlek). Trenér: René Dvořák.

Odolena Voda: Horák, Démar Matyáš, Demar Lukas, Vanags, Holubec, Hladík – libero Kop, Hadrava (Vachoušek, Holčík, Taylor, Jachnicki)). Trenér: Martin Kop