Letošní ročník přináší mimořádnou novinku. Vůbec poprvé v historii bude totiž součástí večera eliminační kolo Evropské ligy muay thai. K vidění budou tři čtyřčlenné pyramidy a v programu nebudou chybět ani další superfighty. Celkem se fanoušci mohou těšit na jedenáct duelů.

Hlavním bodem programu bude česká eliminace Evropské ligy muay thai ve třech váhových kategoriích. „Vítězové vždy postoupí do republikového finále v Brně, kde budou jejich soupeři vítězové první eliminace v Plzni. Tam už se bude bojovat o postup do osmičlenné Evropské ligy," vysvětluje Michal Novák z pořádajícího Gladiators Gym České Budějovice.

Domácí klub bude mít v každé váhové kategorii svého zástupce. Velké ambice bude mít Josef Talafous. „To je mistr republiky z minulého roku a největší jihočeský talent bojových sportů za poslední roky," upozorňuje Novák.

Chybět nebude ani populární Vlastimil Bařinka. „To je pro změnu ikona našich bojových sportů," usmívá se Novák. Třetím do party bude Milan Pavelka. „Dříč a černý kůň, který dokáže překvapit," doplní Novák.

Muay thai je tradiční thajské bojové umění. „Svými pravidly se blíží K1, ale jsou navíc povoleny údery lokty a boj v klinči. Místy je to docela drsné," připouští Novák. Popularita muay thai však rychle stoupá. Nejlépe o tom svědčí fakt, že za rok na olympiádě v Riu bude jako ukázkový sport.