Zkušený Josef Jindra chyběl ve druhém zápase po sobě kvůli nemoci. „Sklátila ho chřipka, kterou nedoléčil kolem Vánoc, a tak teď musel dostat antibiotika," vysvětluje trenér Jiří Fedur jednu z absencí v nedělním derby. „Naštěstí ho to potkalo teď. Na Hluboké se byl podívat alespoň jako divák," kvituje.

Před zápasem naopak ulehl Roman Šulčík, kterého v Suchánkově formaci nahradil Lukáš Sumerauer. Do útoku s Nedorostem a Špergerem se vrátil Jan Trummer.

Kvůli trestu přišel o nedělní derby bek Petr Macháček, jenž proti Veselí inkasoval trest do konce utkání. O to více prostoru na ledě dostal Jakub Zíka, a dokonce vstřelil Hluboké vyrovnávací gól.

Na sobotní duel s Radomyšlí by trenéři rádi měli kádr pohromadě. Půjde o generálku na první kolo play off. Závěr základní části dohrává lídr kraje na tři formace. „Ukázalo se, že na čtyři to nejde. Je přetlak hráčů, bojují o místo, ale stát se může cokoli a se všemi počítáme," ujišťuje kouč. Brankáři se nyní pravidelně střídají: Zatímco na Hluboké chytal Tomáš Vojta, proti Radomyšli nastoupí Jaroslav Jágr. „První zápas play off vychází na Tomáše – a pak se uvidí," nastínil trenér.

Až na drobné detaily servismani zvládli derby v Kuki aréně podle představ. Nedopustili překvapení. „Stejně se asi s Hlubokou zase potkáme," smiřuje se Jiří Fedur s tím, že Hlubočtí skončí osmí, a fanoušci tak uvidí okresní derby nejméně ještě dvakrát. „Po hubených letech Hluboké play off přeji, jsme sousedé," tvrdí českobudějovický kouč.

A dodává: „S Rudou Suchánkem se pokusíme připravit hráče podle našeho nejlepšího svědomí, aby byli správně nažhaveni a dotáhli sezonu do vítězného konce."