Klání je memoriálem tragicky zesnulých basketbalistů BK Lions Filipa Sahana, Michala Fröhdeho a Romana Vacha. Za uplynulých šest ročníků si získalo renomé nejen v České republice, ale i za hranicemi. Proto se i letos diváci mohou těšit na zahraniční účastníky.

„Letošní turnaj se vrací zpátky ke kořenům a odehraje se v parku pod gymnáziem, kde proběhl i historicky první ročník. Kromě zajímavých mačů se diváci mohou těšit také na oblíbenou soutěž ve smečování a v doplňkovém programu si budou moci sami vyzkoušet střelbu na koš,“ podotkl jeden z organizátorů akce Stanislav Zuzák z hradeckého basketbalového klubu.

Hrací systém je skupinový s maximální účastí 16 týmů v kategorii Elite s následnou vyřazovací částí, kam se kvalifikují vítězové skupin. Poprvé v historii bude jeho součástí i turnaj mládeže do 18 let pro šest družstev.

„Vítězný celek kategorie Elite získá tradičně finanční odměnu ve výši 20 tisíc korun. Týmy na druhém a třetím místě také neodjedou s prázdnou a odvezou si pět tisíc, respektive tři tisíce korun,“ informoval Zuzák a zdůraznil, že zájemci o účast v kategorii Elite se do soutěže ještě mohou přihlásit prostřednictvím e-mailu: fmrcup2022@gmail.com.