Jihostroji se na pozici nového režiséra hry podařilo ulovit hráče s velkým potenciálem. I přes relativně nízký věk má už za sebou angažmá v prestižních evropských soutěžích – zahrál si v italské sérii A1 i ve francouzské Ligue A a je členem silného národního mužstva Argentiny.

Rodák z argentinské provincie Cordóba vlastní také italský pas a se svými na nahrávače neobvyklými 202 centimetry bude patřit k nejvyšším hráčům na soupisce Jihostroje.

Týnští kanoisté patří k nejlepším v ČR
Týnští kanoisté poměřili síly a odjeli do Itálie i s Martinem Nováčkem

„Mati odehrál dvě velmi dobré sezony na pozici prvního nahrávače ve francouzské nejvyšší soutěži a o to více si vážíme toho, že se rozhodnul obléknout naše barvy. Věřím, že je to také důkaz dobrého jména Českých Budějovic ve volejbalové Evropě. Vedle kvalitní nahrávky může těžit ze svých na nahrávače výborných fyzických parametrů.

Ve Francii byl druhým nejlépe podávajícím hráčem celé soutěže a má i velmi kvalitní blok,“ pochvaluje si generální manažer Robert Mifka, který má od nové posily velká očekávání. Giraudo vytvoří na nahrávce silnou dvojici s mladým českým reprezentantem Ondřejem Piskáčkem.

Profil Matiase Girauda
Celé jméno: Matias Giraudo Escurra
Narozen: 13. března 1998 (24 let)
Místo narození: Villa María, Cordóba, Argentina
Národnost: Argentina / Itálie
Pozice: nahrávač
Výška: 202 cm