Český národní volejbalový tým žen se představil už podruhé v Brně v rámci Golden European League 2019. Ve středu českému týmu výhra proti Slovensku jen těsně unikla a domácí volejbalistky v sobotním utkání nenechaly v hale na Vodově nikoho na pochybách, že tentokrát už chtějí odejít ze zápasu jako vítězky. Proti českým reprezentantkám se postavilo družstvo Ukrajiny, které v letošním ročníku Golden European League zatím neztratilo ani jeden set. Výběr Giannise Athanasopoulose si ale s tímto silným soupeřem poradil skvěle, Česká republika porazila Ukrajinu 3:1 na sety, a dostala se tak do čela tabulky ve své skupině.

Česká republika – Ukrajina 3:1 (25:14, 27:29, 25:18, 25:17).

Brno si užilo v sobotu hned dvojnásobnou volejbalovou radost, i reprezentace mužů si totiž na svoje konto připsala další vítězství v Golden European League 2019. Český výběr pod taktovkou Michala Nekoly se tentokrát střetl s Finskem, a i když v zápase ztratil úvodní sadu, další tři sety už k veliké radosti domácích fanoušků vybojoval pro sebe. Česká republika si vítězstvím 3:1 vysloužila do tabulky ve své skupině důležité tři body.

Česká republika – Finsko 3:1 (17:25, 25:22, 25:15, 25:22). Michal Nekola (trenér Česká republika): „Utkání mělo dvě tváře, v prvním setu jsme netlačili servisem a Finsko hrálo výborně v útoku, a naopak nás dostávalo pod tlak. Od druhé sady se to otočilo a přesně tyto dvě činnosti nakonec rozhodly celé utkání.“

V sobotu čeká volejbalisty ČR atraktivní zápas s Běloruskem, hrát se bude v J. Hradci (18.00),