Dnes sehráli basketbalisté Jindřichova Hradce v Kooperativa NBL v Kolíně další veledůležitý zápas o osmičku týmů, které si zahrají v play off. Jihočeši bohužel prohráli 106:86. Nechyběla ani hvězda Lions Donald Robinson, který v předminulém utkání utrpěl zranění a doma proti Opavě nastoupil jen s velkým sebezapřením.

Jak se nyní cítíte?
Cítím se dobře. Ještě se během týdne doléčuji, ale normálně trénuji a na zápasy jsem normálně připraven.

V každém utkání patříte mezi nejlepší střelce a patříte též mezi nejužitečnější hráče celé ligy. Přesto jsou trenéři s vašimi výkony ne vždy spokojeni. Co vám vyčítají a jak to berete vy?
Víte, střílím nebráněné střely a myslím si, že dobře. Ne všechny proměním, ale takový je basketbal. Všechny střely není možné proměnit. Trenér po mně chce, abych útočil na koš, protože v tom jsem podle něho dobrý. Jestli chce, abych to dělal, poslechnu ho. Hraji tak, jak si kouč přeje.

Čekal jste, že budete v Jindřichově Hradci tak vytížený, a že na vás bude kladena taková zodpovědnost?
Ano, očekával a nevadí mi to. Ne každý zápas se podaří, ale to přichází právě s velkou zodpovědností. Se spoluhráči vycházíme dobře a respektujeme se. Tím je to pro mě snadnější.

Můžete přiblížit vaše předchozí působiště?
Hrál jsem ve dvou klubech ve Velké Británii. Byly to slušné týmy, ale žádný velký úspěch jsme nezaznamenali. Dobrá týmová chemie však fungovala.

Jak se vám líbí na jihu Čech?
Líbí se mi tu. Jsou zde přátelští lidé a je snadné mezi ně zapadnout. Cítím se tu dobře a nemám žádný problém.

Pomáhá vám i přítomnost Američanů v lize? Jste spolu v kontaktu a scházíte se?
Kamarádím se pouze se svými americkými spoluhráči tady v Hradci. V české lize zase tolik Američanů není.

S Lambem Autreyem a Brisonem Whitem jste se již znali?
Ne, potkali jsme se až tady v Hradci. Až od té doby, co spolu hrajeme basketbal, jsme se stali skutečnými přáteli. Basketbal nás sblížil.

Jak trávíte volný čas?
Poflakujeme se. Oni přijdou ke mně a hrajeme videohry. Nebo se díváme na basketbal a tak podobně. Jinak chodíme po městě, jíme a to je asi tak všechno, co kromě basketbalu děláme.

Myslíte si, že se dostanete do osmičky a že Jindřichův Hradec bude hrát play off?
Věřím, že se tam dostaneme. Jsem o tom přesvědčen.