Po červencovém tropickém závodě v Praze čeká v sobotu 8. září na všechny drsňáky a drsňačky Army Run v Hluboké nad Vltavou, kde jsou připraveny tratě Captain (5 km) a General (15 km). Hlubokou si vyznavači Army Runu oblíbili, a proto nechybí v kalendáři ani letos.

Hluboká nad Vltavou, konkrétně oblast v okolí kempu Křivonoska se v předchozích letech osvědčila náročností a členitostí terénu a také vhodnými podmínkami pro pestré přírodní i postavené překážky. „Každým rokem jsme uvažovali že bychom nabídli našim běžcům nové lokality, ale jejich ohlasy a názory nás vždy přesvědčily, abychom Hlubokou v programu ponechali. Víkend těsně po prázdninách slibuje po několika dnech, kdy pršelo, velmi pěkné polojasné počasí kolem dvaceti stupňů, což je pro Army Run ideální. Na Hluboké nikdy nechyběla voda, a i přes letošní sucho by nám poslední dny měly na trať vodu přinést,“ přibližuje aktuální situace organizátor závodu Jiří Chrt.

Army Run na Hluboké na trati General je současně náhradním závodem za loňský neuskutečněný závod v Horní Plané. Ten musel být kvůli lesní kalamitě nejprve přeložen, a když i v náhradním termínu zasáhla Šumavu vichřice a další lesní kalamita, dokonce zrušen. „Kdo chtěl běžet v Horní Plané 15 kilometrů, ten získal automaticky novou registraci pro závod General do Hluboké nad Vltavou. Byla to jediná možnost, jak našim běžcům a zájemcům loňský závod v Horní Plané nahradit,“ vysvětluje Jiří Chrt.

A co víc, Army Run připravil na Hluboké pro trasu General úplně novou trať. Poběží se tedy místy, kudy ještě žádá trasa Army Runu nevedla. „Chtěli jsme pro naše běžce nachystat něco speciálního, mimořádného. A proto jsme se rozhodli postavit na Hluboké zbrusu novou trasu s přibližně šedesáti překážkami. Dali jsme si na ní hodně záležet, aby pro všechny představovala novou výzvu a zároveň i unikátní zážitek. Věříme, že se nám to podařilo,“ sdělil pln očekávání Jiří Chrt.

V sobotu nejprve odstartuje závod General (15 km a 60 překážek) první vlnou v 10:00 a po poledni je na programu závod Captain (5 km a minimálně 20 překážek)