Minulý víkend pokračovala první volejbalová liga třetím a čtvrtým kolem a hráčům EGE se už tolik nedařilo. Z výjezdu do Turnova a do Prahy se vrátili bez bodů a pouze s jedním vyhraným setem.
Ten českobudějovičtí volejbalisté uhráli v Turnově, kde EGE prohrálo 3:1 (18, 21, -22, 23). Do utkání Jihočeši nastoupili v sestavě Ulč, Lopata, Kraffer, Emmer, Kozák, Sova a libero Roháček. „Domácí byli lepší na příjmu podání a v útoku, my jsme ale s nimi drželi po většinu utkání krok," hodnotí zápas vedoucí mužstva Bohuslav Cháb.
Ve druhém utkání prohráli volejbalisté EGE v Praze hladce domácímu ČZU 3:0 (17, 17, 22). V základní sestavě hrál místo Jaroslava Emmera Matěj Koranda.
EGE se stejně jako v předchozím utkání zlepšilo až ve třetím setu za stavu 2:0 pro domácí. Do jeho poloviny vedly České Budějovice o čtyři body, tým ČZU však vývoj setu dokázal zvrátit ve svůj prospěch a celý zápas hladce vyhrát. „Nedařilo se nám a byli jsme horší ve všech herních činnostech?" přiznal Cháb.
O nadcházejícím víkendu má I. liga mužů volno, ale zítra startuje první liga žen. Ve skupině A budou mít jižní Čechy hned tři zástupce, Slávii PF České Budějovice, VK ČEZ České Budějovice a SK Hlincovku, která je prvoligovým nováčkem.
Hlincovka přivítá v pátek a v sobotu doma Plzeň. Doma hraje i Slávia PF, která se utká dvakrát s Nuslemi, a VK ČEZ začíná venku na palubovce Střešovic.