Nebyl to sice oslnivý výkon, který by laiky a odborníky ohromil, ale stačil na vítězství.
Volejbalisté  českobudějovického Jihostroje v několika výměnách předvedli, že jsou schopni hrát rychle, moderně, překvapivě. Porazili Benátky nad Jizerou hladce 3:0.
„Mrzí mě jen počet nevynucených chyb, to hráčům připomenu, těch bylo opravdu hodně," vyprávěl na pozápasové tiskové konferenci trenér vítězů Jan Svoboda.
Zklamaný kouč Benátek Miroslav Malán litoval, že se  jeho svěřenci nedokázali vyrovnat s tlakem, který hostitelé dokázali vyvinout. „Zatlačili nás servisem, my si nedokázali přihrát, proto jsme měli problémy v útoku." Malán si všiml, že úspěšnost jeho krajních hráčů byla mizivá.  „Haprují nám oba univerzálové," dodal na adresu Motysse a Marka Nesvačila.
Jihostroj výborně blokoval. Hráči v mnoha případech dokázali sestavit u sítě i tříčlennou hráz,  kterou se Benátečtí jen velmi těžko prokousávali. „Jihostroj nás v pohodě ubránil," konstatoval trenér Miroslav Malán.
V podobném duchu hodnotil extraligové utkání také Svoboda. I podle něj rozhodla defenziva. „Snažili jsme se Benátky ubránit, ale dobře v obraně hrála obě mužstva," všiml si. Pravdou je, že často putoval míč přes síť i několikrát za sebou. Sem a tam.
Diváci se rozhodně neudili. „Hrálo se dost výměn, bylo hodně bodovek, i když jsme v obraně na bloky vyhráli, rozhodující pro vývoj zápasu byl útok především na ztrátu."
Na míle daleko byl vidět nárůst sebevědomí nahrávače Filipa Habra.  Reprezentační volejbalista a kapitán týmu dokáže pestře kombinovat (i s hráči zadní řady), jeho výkonnost je vysoká, měl by být v extralize  hvězdou.
Benátky spoléhaly na razanci univerzála Radka Motyse, který ale zatím evidentně není ve své kůži. Poraněné rameno ho zřejmě trápí víc, než si je ochoten připustit. „Mrzí mě, že to s ním není trošku lepší," netajil se se svými pocity trenér Malán. „Srdcem a zkušenostmi by nám měl pomoci. Je to bojovník, moc by se nám v plné síle hodil, bohužel to je od něj měkké." Malán  naznačil, že bývalý hráč Č. Budějovic v benáteckém dresu musel ubrat z razance. „Ze sítě to ještě jde, ale zpoza třímetrové zóny to je slabé. Není v tom ten kraft, trochu se ještě bojí, ale lepší se to."
Jihostroj čeká v sobotu  daleká cesta do Havířova. „Máme před sebou moc pěkný pracovní týden," poznamenal s pousmátím Svoboda.
Ve čtvrtek 30. října přijede do Č. Budějovic Příbram (18) a fanoušci se mají nač těšit. Ve středočeském týmu hraje smečař Böhm a také jejich oblíbenec David Juračka.